Survival mes kopen bij DailyGear

Toont alle 8 resultaten

Vanwege de naam denken veel mensen dat een survival mes bedoeld is voor survivaltochten. Zo’n mes leent zich hier inderdaad uitstekend voor, maar er zijn ook andere situaties waarin je een survival mes kunt gebruiken. Op de camping of tijdens een middagje vissen komt een dergelijke mes ook van pas. Wil je een survival mes kopen? Neem dan eens een kijkje in het assortiment van DailyGear.

Wie een blik op ons assortiment werpt, ziet dat wij verschillende soorten survival messen verkopen. Heb je een mooi survival mes gezien? Wacht dan niet te lang met bestellen. Wanneer jij jouw mes op werkdagen voor 14.00 uur bestelt, verwerken wij jouw bestelling dezelfde dag nog. Als je voor meer dan 70 euro bestelt in onze webshop, betaal je bovendien geen verzendkosten als je in Nederland, België of Duitsland woont. Daarnaast mag je jouw survival mes binnen 30 dagen retourneren als het mes niet aan jouw verwachtingen voldoet.

Redenen om een survival mes te kopen

Er zijn genoeg mensen die zonder survival mes beginnen aan een survivaltocht in de natuur. Daarom vraag jij je misschien af of het echt nodig is om een survival mes te kopen. Weet je niet goed wat je moet doen? Lees dan vooral verder. Hieronder hebben we namelijk twee belangrijke redenen om een survival mes te kopen voor je op een rijtje gezet.

 • Helpt je overleven in de natuur
  Neem je deel aan een survivaltocht? Dan breng je waarschijnlijk meerdere dagen achter elkaar in de natuur door. De doorgewinterde survivalaars weten als geen ander dat de natuur meedogenloos kan zijn, maar beginners zijn zich hier vaak niet bewust van. Om ervoor te zorgen dat jij je in verschillende situaties kunt redden, is het handig om een survival mes bij je te hebben. Met zo’n mes kun jij je namelijk beschermen tegen verschillende invloeden uit de natuur. Bovendien kun je takken van bomen en struiken hakken. Deze kun je vervolgens gebruiken om een schuilplaats te bouwen of een vuurtje te stoken.
 • Handig hulpmiddel voor het bereiden van eten
  Tijdens een survivaltocht moet je zelf voor jouw eten zorgen. Dit brengt ons direct bij de tweede reden om een survival mes te kopen. Zo’n mes komt namelijk van pas bij het bereiden van een maaltijd. Je kunt er fruit mee schillen en groente en vlees mee snijden. Wanneer je geen survival mes, zakmes of multitool bij je hebt, is het een flinke uitdaging om maaltijden te bereiden.

4 tips om het beste survival mes te vinden

Staat er binnenkort een survival op het programma? Dan is het belangrijk dat je goed voorbereid bent. Hopelijk zie je Inmiddels in dat een survival mes onmisbaar is tijdens een survivaltocht. Als je nog niet in het bezit bent van zo’n mes, is het verstandig om er eentje te kopen. Het probleem is alleen dat er nogal veel survivalmessen zijn. DailyGear helpt je om je een weg te slaan door het grote aanbod. Hieronder zetten wij namelijk 4 tips op een rijtje om het beste survival mes te vinden.

 1. Koop een mes met een kwalitatief lemmet
  Eén van de belangrijkste onderdelen van een survival mes is het lemmet. Dit is het deel waarmee je snijdt, het stalen gedeelte dus. Om te bepalen of het lemmet van een survival mes van goede kwaliteit is, kijk je naar de staalsoort waaruit dit onderdeel vervaardigd is. Survival messen zijn onder te verdelen in drie verschillende staalsoorten: gereedschapsstaal, koolstofstaal en roestvaststaal. Iedere staalsoort heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Reden genoeg om je hier goed in te verdiepen voordat je bepaalt wat het beste survival mes is.
  Het is overigens niet verstandig om alleen maar te kijken van welke staalsoort het lemmet gemaakt is. De lengte van het lemmet speelt namelijk ook een belangrijke rol. Wanneer jij je hierin verdiept, zie je snel genoeg dat de afmetingen van een lemmet verschillen. Wil je het beste survival mes kopen? Bepaal dan eerst voor jezelf hoe lang het lemmet moet zijn voordat je op zoek gaat naar zo’n mes is.
 2. Vergeet niet naar de handgreep te kijken
  Bij een survival mes kopen kijken veel mensen vooral naar het lemmet. Niet gek, want dit is het deel van het mes dat je het meest gebruikt. Toch raden wij je aan ook naar de handgreep te kijken. Het is namelijk niet zo dat een handgreep altijd van hetzelfde materiaal gemaakt wordt. Weet je al dat je het mes veelvuldig gaat gebruiken? Kies dan voor een survival mes met ergonomische handgreep. Zo’n mes ligt niet alleen lekker in de hand, maar je kunt hem bovendien prima langere tijd achtereen gebruiken zonder last van je hand of vingers te krijgen.
 3. Zoek uit wat goede merken zijn
  Wanneer je op zoek bent naar een survival mes, ontdek je snel genoeg dat er talloze merken zijn die dit soort messen verkopen. Helaas zijn survival messen niet altijd van even goede kwaliteit. Daarom is het verstandig om goed naar het merk te kijken voordat je een survival mes koopt. Spyderco, Benchmade en Buck Knives staan bekend om hun survivalmessen van hoogwaardige kwaliteit.
 4. Kijk naar het gewicht van een survival mes
  Het gewicht is iets waar veel mensen niet naar kijken bij een survival mes kopen. Toch is het wel handig om te kijken hoe zwaar een mes is. Het is immers geen pretje om een zwaar mes met je mee te slepen tijdens een survivaltocht. De lengte van het lemmet speelt een belangrijke rol in het gewicht. Hoe langer het lemmet, des te zwaarder een survival mes meestal is.

Wat kost een survival mes?

Voordat je een survival mes koopt, ben je vast benieuwd hoeveel je hiervoor betaalt. Alhoewel veel mensen zich laten leiden door de prijs, is dit bij survival messen niet verstandig. Een goedkoop survival mes is over het algemeen namelijk van mindere kwaliteit dan een duurder exemplaar. Het gevolg hiervan is dat zo’n mes minder lang meegaat, waardoor je sneller een nieuwe moet kopen. Onderaan de streep kun je hierdoor duurder uit zijn dan wanneer je direct voor een duurder survival mes kiest. Doordat zo’n mes van betere kwaliteit is, hoef je hem doorgaans niet snel te vervangen.

Bestel jouw survival mes bij DailyGear

Ben je op zoek naar een survival mes, maar wil je hier de deur niet voor uit? Geen probleem, want bij DailyGear kun je online een survival mes kopen. Wij bieden verschillende soorten survival messen aan, waardoor er voor jou vast een geschikt exemplaar tussen zit. Extra bijkomstigheid is dat je jouw survival mes snel in huis hebt als je deze bij ons bestelt. Bestellingen die op werkdagen voor 14.00 uur binnenkomen, verwerken wij dezelfde dag nog. Woon je in Nederland, België of Duitsland en bestel je voor minimaal 70 euro? Dan betaal je bovendien geen verzendkosten. Last but not least kun je jouw survival mes binnen 30 dagen retourneren bij DailyGear.