Leatherman multitools

Leatherman multitools behoren vandaag de dag tot de populairste en bekendste multitools ter wereld. Als je een multitool van dit merk koopt, weet je zeker dat je een kwalitatieve tool in huis haalt. De multitools van Leatherman worden namelijk vervaardigd met hoogwaardige materialen. Daarnaast staan de tools van dit merk bekend om hun diversiteit. Een Leatherman multitool bestaat namelijk uit een groot aantal hulpmiddelen die jou in verschillende situaties kunnen helpen.

Bij DailyGear ben je aan het juiste adres als je Leatherman multitools wilt kopen. In ons assortiment kom je namelijk een groot aantal multitools van dit merk tegen. Hierdoor is er voor iedereen wel een geschikte multitool van dit merk te vinden. DailyGear verwerkt jouw bestelling overigens dezelfde dag nog als deze op werkdagen voor 16.00 uur geplaatst is. Hierdoor heb jij jouw multitool altijd snel in huis. Wij bezorgen onze Leatherman multitools bovendien in heel Europa.

toon de blokken hulp

Merk

Kleur

 • Toon meer

Prijs

Filter

toon de blokken hulp

Merk

Kleur

 • Toon meer

Prijs

Resultaat 1–18 van de 190 resultaten wordt getoond

Leatherman MUT Black EOD-LE 6096-BKMS
Leatherman

Leatherman MUT Black EOD

223,97

Direct leverbaar

Leatherman MUT Black-LE 6095-BKMS
Leatherman

Leatherman MUT Black

200,-

Direct leverbaar

Leatherman Charge+ Orange-LE 6005-OR
Leatherman

Leatherman Charge+ Orange

200,-

Direct leverbaar

Leatherman Charge TTI+-LE 6015
Leatherman

Leatherman Charge TTI+

200,-

Direct leverbaar

Leatherman Charge+ Red-LE 6005-RED
Leatherman

Leatherman Charge+ Red

200,-

Direct leverbaar

Leatherman MUT-LE 6095-MNS
Leatherman

Leatherman MUT

200,-

Direct leverbaar

Leatherman Charge+ Woodland Camo Limited Edition-LE 6006-CA-BK
Leatherman Charge+-LE 6005
Leatherman

Leatherman Charge+

159,50

Binnenkort verwacht

Leatherman Tread Stainless Metrisch-LE 8000-M
Leatherman

Leatherman Tread Stainless Metrisch

159,50

Binnenkort verwacht

Leatherman FREE P4-LE FP4
Leatherman

Leatherman FREE P4

151,24

Direct leverbaar

Leatherman Signal Coyote Nylon Sheath-LE 7000-COY
Leatherman

Leatherman Signal Coyote Nylon Sheath

143,80

Binnenkort verwacht

Leatherman Signal Black Nylon Sheath-LE 7000-BK
Leatherman

Leatherman Signal Black Nylon Sheath

143,80

Direct leverbaar

Leatherman Surge Black Molle Sheath-LE 6070-BKMS
Leatherman

Leatherman Surge Black Molle Sheath

140,50

Direct leverbaar

Leatherman Surge Black Nylon Sheath-LE 6070-BK
Leatherman

Leatherman Surge Black Nylon Sheath

140,50

Direct leverbaar

Leatherman Signal Black & Silver Nylon sheath-LE 7000-BS
Leatherman Surge Black & Silver-LE 6070-BS
Leatherman

Leatherman Surge Black & Silver

132,23

Direct leverbaar

Leatherman Surge Nylon Sheath-LE 6070-NS
Leatherman

Leatherman Surge Nylon Sheath

132,23

Binnenkort verwacht

Leatherman Crunch Leather Sheath-LE 5891
Leatherman

Leatherman Crunch Leather Sheath

127,27

Binnenkort verwacht

Hoe het allemaal begon

Leatherman is in 1983 opgericht door de Amerikaan Tim Leatherman. Gek genoeg ontstond het idee voor de multitools niet in Amerika, maar tijdens een rondreis door Europa en het Midden-Oosten die Tim en zijn vrouw Chau in 1975 maakten. Voor hun reis huurde het stel een oude Fiat, maar deze bleek nogal wat mankementen te hebben. Onderweg stonden Tim en Chau dan ook regelmatig langs de kant van de weg. Daarnaast sliepen ze in hotels met lekkende leidingen. Dit bracht Leatherman op het idee om een multifunctionele tang te ontwikkelen. Deze moest hij met zich mee kunnen dragen, zodat hij zelf altijd over gereedschap beschikte om reparaties uit te kunnen voeren.

Nadat het stel terug was in Amerika, besloot Leatherman het idee verder uit te werken. Hiervoor gebruikte hij een aantal schetsen die hij tijdens zijn trip had gemaakt. Hij schatte in dat hij ongeveer een maand kwijt was aan het ontwikkelen van een prototype, maar dit was niet het geval. Uiteindelijk duurde het drie jaar voor hij het eerste prototype van zijn Leatherman multitool had ontwikkeld. Toen het prototype eenmaal gereed was, vroeg Leatherman direct patent aan. Op deze manier was hij de enige die de multitool mocht verkopen.

Met de patentaanvraag op zak trok Leatherman het land door om zijn multitool aan de man te brengen. Helaas ging dit een stuk lastiger dan hij op voorhand gedacht had. De eerste 3,5 jaar kreeg hij de ene na de andere afwijzing. Dit veranderde toen hij ging samenwerken met zijn studievriend Steve Berliner. In 1983 ontving Leatherman de eerste aanvraag van 500 multitools. Dit leidde uiteindelijk tot de lancering van de eerste Leatherman multitool, de PST. Na deze eerste aanvraag ging het hard met de Leatherman multitools. Vandaag de dag is dit merk niet meer weg te denken uit de wereld van multitools en worden de hulpmiddelen over de hele wereld verkocht.

Groot aanbod Leatherman multitools

Als je op zoek bent naar Leatherman multitools, ben je bij DailyGear aan het juiste adres. De basis van alle multitools van dit merk bestaat uit een tang. Daarnaast zijn er diverse andere hulpmiddelen aanwezig. Zo bestaat een groot aantal Leatherman multitools ook uit een flessenopener, schaar, zaag en mes(sen). De tools kunnen overigens per multitool verschillen. De ene Leatherman multitool is bijvoorbeeld (een stuk) uitgebreider dan de andere. Koop daarom nooit lukraak een multitool van Leatherman, maar bepaal eerst voor jezelf welke tools je allemaal nodig hebt.

Onze Leatherman multitools verschillen overigens niet alleen qua samenstelling van elkaar. Nee, want niet aan iedere multitool hangt namelijk hetzelfde prijskaartje. De prijs is afhankelijk van een aantal factoren. Kies je voor een uitgebreide Leatherman multitool? Dan betaal je hier meer voor dan voor eenvoudige Leatherman multitools. Daarnaast hangt de prijs af van het materiaalgebruik. Hoe beter de materialen die gebruikt zijn, des te hoger de prijs van de multitool uitvalt.

Tot slot staan we ook nog even stil bij de kleur en de afmetingen. Hierin verschillen Leatherman multitools namelijk ook van elkaar. Als je een blik op ons assortiment werpt, valt het kleurverschil je direct op. Een multitool van Leatherman is onder meer verkrijgbaar in het zwart of grijs, maar ook in verschillende (opvallende) kleuren. Daarnaast moet je weten dat niet iedere Leatherman multitool even groot is. Let daarom ook goed op de afmetingen. Als je een te grote multitool koopt, kun je het hulpmiddel mogelijk niet makkelijk met je meedragen.

Ideaal voor Everyday Carry (EDC)

In tegenstelling tot een zakmes bestaat een multitool uit verschillende tools. Hierdoor zijn Leatherman multitools uitermate geschikt voor Everyday Carry (ECD). Dit houdt in dat je deze tool iedere dag bij je kunt dragen. Doordat een Leatherman multitool over verschillende tools beschikt, kun je er in diverse situaties gebruik van maken. Doordat de multitool een tang bevat, kun je er dingen mee los- of vastdraaien. Verder helpt de tool jou om flessen van hun dop te ontdoen. Dankzij het mes kun je een Leatherman multitool zelfs gebruiken voor het bereiden van eten. Leatherman multitools kopen is daarom zeker aan te raden als je een hulpmiddel zoekt voor EDC.

Voordelen van een Leatherman multitool op een rijtje

Er zijn talloze mensen over de hele wereld die Leatherman multitools kopen. Twijfel je of een multitool van dit merk voor jou de juiste keuze is? Dan kun je mogelijk nog wel een duwtje in de juiste richting gebruiken. Daarom zetten we hier een aantal voordelen van Leatherman multitools op een rijtje.

 • Multitools van hoogwaardige kwaliteit
  Vind je Leatherman multitools aan de dure kant? Dan besluit je mogelijk om verder te kijken. Laat je niet te veel leiden door de prijs, maar kijk liever naar de kwaliteit. Als je een multitool van Leatherman koopt, ben je verzekerd van een hulpmiddel van hoogwaardige kwaliteit. Voor de productie van de multitools van dit merk worden namelijk uitsluitend de beste materialen gebruikt. Hierdoor krijg je absoluut geen spijt van een Leatherman kopen;
 • 25 jaar garantie
  De multitools van Leatherman gaan over het algemeen lange tijd mee. Om dit kracht bij te zetten, krijg je 25 jaar garantie als je een Leatherman koopt. Er gelden overigens wel een aantal uitzonderingen voor deze garantie. Zo kom je hier bijvoorbeeld alleen voor in aanmerking als je de eerste eigenaar van de multitool bent. Ook misbruik, diefstal en ongeoorloofd of onjuist gebruik vallen buiten de garantie. Pas je een Leatherman multitool zelf aan? Dan krijg je eveneens geen garantie. Lees hier alles over op de website van Leatherman;
 • Voor ieder avontuur een geschikte multitool
  Leatherman heeft door de jaren heen een groot aantal multitools ontwikkeld. Het mooie hieraan is dat er tegenwoordig voor ieder avontuur een geschikte multitool te vinden is. Zo komen Leatherman multitools van pas tijdens het wandelen in de ruige natuur, maar ook tijdens het vissen of het verkennen van een droge woestijn. Je kunt bovendien Leatherman multitools kopen in verschillende afmetingen. Dit maakt ze uitermate geschikt voor Everyday Carry (EDC).

Leatherman multitools kopen bij DailyGear

Voor Leatherman multitools kopen ben je bij DailyGear aan het juiste adres. In ons assortiment kom je namelijk een groot aantal multitools van dit merk tegen. Hierdoor is er voor iedereen wel een geschikt exemplaar te vinden. Bestel jij jouw Leatherman multitool bij ons? Dan heb je hem bovendien snel in huis. Multitools die op werkdagen voor 16.00 uur besteld worden, verwerken wij namelijk dezelfde dag nog. Wij verpakken onze Leatherman multitools altijd zorgvuldig, zodat ze in goede staat bij jou afgeleverd worden. Woon je niet in Nederland? Geen probleem, want DailyGear levert in heel Europa. Wacht daarom niet langer en bestel jouw Leatherman multitool vandaag nog bij DailyGear!