Zakmessen kopen van topmerken

Resultaat 1–24 van de 45 resultaten wordt getoond

Wil je een zakmes kopen? Dan ben je bij DailyGear aan het juiste adres. In ons assortiment kom je namelijk een groot aantal zakmessen tegen. Wij verkopen onder meer vaste zakmessen, maar ook inklapbare. Daarnaast zijn onze messen verkrijgbaar in diverse afmetingen en kleuren. Hierdoor kan iedereen bij ons wel een geschikt zakmes kopen.

Ons uitgebreide assortiment is niet de enige reden om bij een zakmes te kopen bij DailyGear. Nee, want je geniet namelijk ook nog van diverse andere voordelen. Zo zorgen wij er bijvoorbeeld voor dat jij jou zakmes snel in huis hebt. Bestel je jouw zakmes op werkdagen voor 14:00 uur? Dan verweken wij jouw bestelling dezelfde dag nog. Daarnaast hoef je niet in Nederland te wonen om een zakmes bij ons te kopen. DailyGear levert namelijk door heel Europa. Benieuwd naar onze zakmessen? Neem dan snel een kijkje in ons assortiment.

Waarvoor gebruik je een zakmes?

Ondanks dat steeds meer mensen een zakmes kopen, ziet niet iedereen het nut van zo’n mes in. Dit komt vooral doordat lang niet iedereen weet waarvoor je zo’n mes allemaal kunt gebruiken. Zo wordt vaak gedacht een zakmes alleen geschikt is voor gebruik in de natuur. Als je survivalt of kampeert heb je inderdaad baat bij zo’n mes. Een zakmes komt hier bijvoorbeeld van pas voor het bereiden van eten.

Wat veel mensen niet weten, is dat een zakmes ook in het dagelijks leven van pas komt. Zelfs als je een kantoorbaan hebt, is een zakmes kopen het overwegen waard. Waarom? Omdat je dit mes hier voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. Je maakt er bijvoorbeeld binnen een handomdraai verpakkingen mee open. Veel mensen gebruiken hier een schaar voor, maar met een zakmes open je een verpakking sneller en makkelijker.

Tot slot biedt een zakmes uitkomst in verschillende noodsituaties. Je kunt het mes bijvoorbeeld gebruiken om iemand na een auto-ongeluk uit zijn of haar auto te bevrijden. Met zo’n mes op zak kun je namelijk makkelijk en snel een gordel doorsnijden. Daarnaast komt een zakmes van pas voor het verlenen van eerste hulp. Zo kun je er bijvoorbeeld de kleding van een gewond persoon mee opensnijden om hem of haar te behandelen. Moet je verband aanleggen? Ook dan biedt een zakmes uitkomst. Met dit mes snijd je het verband namelijk binnen een handomdraai op maat.

Aandachtspunten bij een zakmes kopen

Een zakmes kopen is makkelijker gezegd dan gedaan. Dit komt vooral door het grote aanbod. Ook bij DailyGear kun je allerlei verschillende zakmessen kopen. Sommige mensen kiezen lukraak een zakmes uit, maar dit is niet aan te raden. Waarom niet? Omdat je dan mogelijk spijt krijgt van jouw keuze. Zo kun je bijvoorbeeld een zakmes kopen van mindere kwaliteit. Om dit te voorkomen, kijk je onder meer naar het lemmet en de handgreep. Hieronder lichten we beide aandachtspunten toe.

Lemmet

Het belangrijkste onderdeel van een zakmes is het lemmet. Dit is de benaming voor het gedeelte waarmee je snijdt. Doordat een lemmet vaak dezelfde uitstraling heeft, denken veel mensen dat er geen verschillen in zitten. Toch is dit wel degelijk het geval. Er worden namelijk verschillende staalsoorten gebruikt voor het vervaardigen van zakmessen. Benieuwd welke staalsoorten gebruikt worden? Wij zetten hieronder een aantal populaire staalsoorten op een rijtje.

 • CPM S30V: staat bekend om zijn hoge randbehoud en goede corrosieweerstand. Bovendien is deze staalsoort relatief makkelijk te slijpen;
 • CPM S35VN: de opvolger van CPM S30V. Op het eerste oog zijn de verschillen lastig waarneembaar, maar onder de microscoop wordt dit wel duidelijk. CPM S35VN-staal is namelijk taaier dan zijn voorloper;
 • CPM M390: wordt op grote schaal gebruikt vanwege het randbehoud, de taaiheid en de corrosieweerstand. CPM M390 is lastig te slijpen;
 • CPM 154: uitstekende staalsoort voor Everyday Carry (EDC). Het randbehoud, de corrosieweerstand en de taaiheid van CPM 154 is bovengemiddeld. Daarnaast kun je dit staal gemakkelijk slijpen;
 • CTS XHP: scoort goed op het gebied van randbehoud. De corrosieweerstand en de taaiheid van deze staalsoort zijn eveneens bovengemiddeld. Daarnaast is CTS XHP relatief makkelijk te slijpen;
 • VG-10: heeft een grote corrosieweerstand en is bovendien gemakkelijk zelf te slijpen. Op het gebied van randbehoud scoort deze staalsoort eveneens goed;
 • H1: zeer roestvast staal. Roest zelfs niet als je hem in zout water laat liggen. H1 staal staat daarnaast bekend om zijn taaiheid en is makkelijk te slijpen. Het randbehoud van deze staalsoort is minder goed, maar wordt met de tijd sterker en beter door gebruik en slijpen.

Hangreep

Veel mensen kijken alleen naar het lemmet als zij een zakmes kopen. Dit is het belangrijkste onderdeel van een zakmes, maar toch raden wij je aan verder te kijken. De handgreep speelt immers ook een belangrijke rol. Evenals voor het lemmet worden ook de handgrepen van zakmessen gemaakt van verschillende materialen. Wij zetten hier een aantal populaire materialen op een rijtje waarvan handgrepen vandaag de dag gemaakt worden.

 • Micarta: populair materiaal dat steeds vaker gebruikt wordt om een handgreep van zakmessen van te maken. Voor de productie van Micarta worden canvas en epoxy gebruikt. Dit wordt onder hoge druk samengeperst, waardoor een kwalitatief en hoogwaardig materiaal ontstaat. Het mooie aan Micarta is dat het verkrijgbaar is in veel verschillende kleuren. Als het mes veelvuldig gebruikt wordt, kan de handgreep na verloop van tijd donkerder worden;
 • G10: materiaal dat gemaakt is van glasvezelweefsel en epoxy. Hierdoor is het niet alleen sterk, maar ook nog eens bestand tegen chemicaliën. Net als bij Micarta geldt ook dat G10 verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Daarnaast kan dit materiaal in vrijwel iedere gewenste vorm gemaakt worden. Door het grote aantal mogelijkheden zijn G10 handgrepen er vandaag de dag in allerlei varianten;
 • FRN: een glasvezelversterke kunststof. Om dit materiaal te vervaardigen, worden glasvezels in polyesterhars gedrenkt. Gevolg hiervan is dat er een stevig materiaal ontstaat. Doordat er glasvezels in verwerkt zijn, is FRN bovendien bijzonder licht. Tot slot is het materiaal bestand tegen wisselende invloeden van buitenaf. Een zakmes met FRN handgreep gaat hierdoor lange tijd mee;
 • Titanium: materiaal dat bekend staat om zijn hoge corrosieweerstand. Als we het vergelijken met staal, is titanium vrijwel net zo sterk. Desondanks is het wel een stuk lichter. Kies je voor een zakmes met titanium handgreep? Dan hoef je geen zwaar mes mee te slepen. Extra bijkomstigheid van dit materiaal is dat het goed tegen zout water kan, waardoor een zakmes met titanium handgreep niet snel gaat roesten. Daarnaast heeft een zakmes met titanium handgreep een lange levensduur.

Zakmes kopen voor EDC

De meeste mensen die een zakmes kopen, zijn van plan om het mes dagelijks met zich mee te dragen. Ben je dit ook van plan? Dan raden wij je aan een zakmes te kopen dat geschikt is voor Everyday Carry (EDC). Dit houdt niets anders in dan dat het mes geschikt is voor dagelijks gebruik. Zo kun je er bijvoorbeeld eten mee bereiden, maar ook brieven of pakjes mee openen.

Sommige mensen denken dat ieder zakmes geschikt is voor Everyday Carry, maar dat is niet het geval. Voordat we een zakmes als EDC bestempelen, moet hij namelijk aan verschillende eisen voldoen. Een zakmes dat je elke dag met je mee wilt dragen, mag immers niet te zwaar zijn. Daarnaast moet je hem makkelijk en snel op kunnen bergen en mag het mes geen al te grote afmetingen hebben.

Wil je een EDC zakmes kopen? Dan raden wij jou aan voor een inklapbaar zakmes te kiezen. Je kunt het lemmet van zo’n mes namelijk opbergen in de handgreep als je het mes niet gebruikt. Als je het mes inklapt, is hij relatief klein van stuk. Hierdoor kun je hem makkelijk met je meedragen. Bovendien is zo’n mes veilig te gebruiken. Omdat het lemmet is opgeborgen in de handgreep, is de kans op verwondingen minimaal als je het mes uit jouw zak haalt.

Wat kost een zakmes?

In het assortiment van DailyGear kom je een groot aantal zakmessen tegen. Naast het verschil in uiterlijk verschillen onze zakmessen ook in prijs van elkaar. Bij ons kun je een zakmes kopen voor een paar tientjes, maar wij verkopen ook zakmessen van een paar honderd euro. Hierdoor kun je het zo duur maken als je zelf wilt. Heb je niet veel geld te besteden? Kies dan voor een goedkoop zakmes. Als je wat meer te besteden hebt, kun je beter een wat duurder zakmes kopen.

Een goedkoop zakmes kopen is interessant, maar het is niet altijd de beste keuze. Waarom niet? Omdat de kwaliteit van zo’n zakmes vaak minder is dan de kwaliteit van een duurder exemplaar. Het is dan ook niet verstandig om je te veel te laten leiden door de prijs. Richt je liever op het materiaal dat gebruikt is voor de productie van het mes. Kijk bijvoorbeeld naar de staalsoort van het lemmet. Als jij je op dergelijke zaken richt, slaag je erin een kwalitatief zakmes te kopen. Zo’n zakmes gaat bovendien jarenlang mee, waardoor je niet snel weer op zoek moet naar een nieuwe.

Koop jouw zakmes bij DailyGear

Bij DailyGear zit je goed als je op zoek bent naar een zakmes. In ons assortiment kom je namelijk zakmessen van verschillende merken tegen. Zo kun je bij ons messen tegen van vooraanstaande merken als Benchmade, Buck Knives, Leatherman, SOG Knives en Spyderco kopen. Deze merken hebben een groot aantal zakmessen geproduceerd, waardoor ons assortiment alsmaar groter en groter wordt. Hierdoor moet het wel heel raar lopen wil je bij ons geen geschikt zakmes vinden.

Besluit je jouw zakmes te kopen bij DailyGear? Dan krijg je hier geen spijt van. Wij zorgen er namelijk voor dat jij jouw bestelling binnen de kortste keren in huis hebt. Bestellingen die op werkdagen voor 14:00 uur geplaatst worden, verwerken wij namelijk dezelfde dag nog. Uiteraard verpakken wij onze zakmessen zorgvuldig, zodat ze veilig en onbeschadigd bij jou afgeleverd worden. Je kunt overigens niet alleen een zakmes kopen als je in Nederland of België woont. DailyGear levert namelijk binnen heel Europa.

Voordat wij met jouw bestelling aan de slag gaan, dien je eerst af te reken. Doordat wij verschillende betaalmethoden aanbieden, kun je bij ons veilig afrekenen. Je kunt betalen via iDEAL en Pay.nl, maar ook met een creditcard. Ben je niet tevreden over jouw zakmes? Geen probleem, want bij DailyGear kun je binnen 30 dagen retourneren zonder opgaaf van reden. Reden genoeg om jouw zakmes bij ons te kopen. Wacht daarom niet langer en bestel jouw zakmes vandaag nog bij DailyGear!